Hangi Yiyeceklerde Kalori Daha Fazla

Ferit

New member
Hangi Yiyeceklerde Kalori Daha Fazla
Bilindiği gibi beslenmede yiyeceklerin kalorisini bilmek önemlidir. Buna bilinçli beslenme diyoruz. Eğer kalori konusuna dikkat edersek hem sağlıklı beslenmiş oluruz hem de görsel açıdan kendimizi mutlu hissederiz.

Gün içinde enerji harcarken harcadığımız enerjiden daha fazlasını kalori olarak almak kilo problemlerine yol açacaktır. Aynı zamanda sağlık açısından da harcadığımız enerji ile aldığımız kalori dengeli olmalıdır.

Yüksek Kalori İçeren Yiyecekler

Hangi Yiyeceklerde Kalori Daha Fazla diye sorduğumuzda akla ilk gelen hamur işleri ve pastalardır. Hamur işleri hem zevkle yenen hem de yüksek kalori içeren yiyeceklerdir. Genelde sofrada yemekle ve ekmekle birlikte börek de tüketiriz.

Hâlbuki böreğin olduğu yerde ekmek, ekmeğin olduğu yerde börek fazladan bir yiyecektir. Hepsini birlikte yemek aynı zamanda mideyi de yorar ve mide ağrılarına sebep olabilir. Tabi bizim için en önemlisi kalori. Yüksek kalori içeren bu gıdalar fazla kiloların en önemli sebebidir.

Yine pastalar da içeriğindeki yağ, şeker ve çeşitli katkı maddeleri sebebiyle yüksek kalori içerir.Kalori bakımından zengin olan başka bir gıda da katı yağlardır. Hayvansal ve bitkisel yağlar genelde rejim sırasında pek önerilmez. Genel olarak sağlıklı yaşam için de bu gıdaları dikkatli tüketmeliyiz.

Kuruyemişler de kalori bakımından zengin gıdalar arasındadır. Ceviz, fındık, kuru üzüm gibi kuruyemişler yüksek kalori içeren gıdalardır. Ayrıca çikolata özellikle de siyah çikolata kalori zengini bir yiyecektir.

Kalori bakımından zengin olan ve kilo aldırabilecek diğer bir gıda da peynirdir. Peynir protein, kalsiyum ve yağ bakımından zengindir. Kilo almak isteyenlere önerilir. Fakat kilo problemi olanların dikkatli tüketmesi gerekir.

Bütün bu bilgiler ışığında bilmeliyiz ki yüksek kalorili gıdalardan tamamen kaçınmak doğru değildir. Onlar da ihtiyaçtır. Fakat vücudun ihtiyacından daha fazla tüketmek fazla kiloya yol açacaktır. Eğer kilo probleminiz varsa bu konuda bir doktordan yardım almanız önerilir.