Secdede 21 defa okunan dua nedir ?

Simge

New member
Secdede 21 Defa Okunan Dua: Cevaplar Bekliyor, Gelin Gülümseyin!

Selam forumdaşlar!

Bugün sizlere öyle bir dua hakkında yazacağım ki, başınızı döndürebilir, gözlerinizi şaşırtabilir ve belki de biraz gülümsetebilir. Evet, secdede 21 defa okunan dua hakkında konuşuyoruz! “Hadi canım, bu kadar da olmaz” dediğinizi duyar gibiyim, ama hayır, gerçekten de böyle bir şey var. Hadi şimdi rahatlayın ve bu dua meselesine mizahi bir açıdan bakalım, çünkü hepimiz biraz gülmeye, biraz da dua etmeye ihtiyaç duyuyoruz, değil mi?

Secdeye Yatınca Neler Oluyor?

Secde, namazın belki de en özel, en derin anıdır. Yüzümüzü yere koyarken, sadece vücudumuz değil, ruhumuz da Allah’a yönelir. Ama bir yandan da secdede, birer zaman yolcusuna dönüşüyoruz, ne de olsa...

Şimdi, secdede 21 defa okunacak dua ne? “Sübhane Rabbiyel A’la” bu dua, çok derin anlamlar taşıyan ve sürekli okunan bir dua. Ama biz burada bu duayı sadece tekrarlamaktan öte, bir oyun haline getirmeye karar verdik! Çünkü her şeyin eğlenceli bir yanı vardır, değil mi?

Erkekler ve Hedefe Yönelik Dua Stratejisi: Tam Kafaya!

Erkeklerin bakış açısına göre secdeye her düşüş, bir stratejinin parçasıdır. Bir erkeğin secdeye yatarken yaptığı duayı düşünün… Genellikle bir şeyler istediğinde, stratejik bir şekilde “21 kere aynı dua mı okunur?” diye sorgular. “Bu dua bittiğinde ne olur? Hedefe ulaşmak için başka bir hamle yapmalı mıyım?” diye kafa yorar. Evet, erkekler bu tür şeyleri biraz daha stratejik düşünüyorlar. “Tamam, secdede 21 defa okudum, şimdi Allah’tan istediklerim olacak mı?” diye düşünmeden edemezler. Ama burada biraz da gözümüzün yaşarması lazım, çünkü her şeyin stratejiyle olmayacağını kabul etmek lazım.

Hadi bir de erkekleri taklit edelim: Secdede 21 defa okuduğunuzu ve aslında ne olacağı hakkında bir fikriniz olmadığını düşünün. Bir yandan da şeytanın sızlanmalarını duyuyor musunuz? “Hadi canım, artık yeter, dua yerine hop bir çözüm öner” diye fısıldıyor. Fakat işte o an, çözümün kendisi de dua ediyor. Her secde, bir çözüm değil, içsel bir huzur adasıdır.

Kadınlar ve Duanın Duygusal Gücü: Kalp Okşamak Gibi

Şimdi de biraz kadınların gözünden bakalım. Kadınlar secdede dua ederken duygusal bir bağ kuruyorlar. 21 defa aynı duayı okumak, bir anlamda Allah’a içsel bir bağ kurmak gibidir. Kendilerini o kadar teslim ederler ki, her bir dua, bir anlamda ruhlarına dokunur. Bu duanın birer kalp okşaması gibi olduğunu hissettiklerinde, belki de bir daha hiç istemediklerini bile dile getirebilirler. Kimi kadın, secdede 21 defa okurken, kalbinin derinliklerinden dileklerini ve arzularını sıralar; kimisi ise evdeki tüm dertleri ve kalbinin kırıklarını Allah’a teslim eder.

“Allah’ım, şunları istiyorum, ama önce bana sabır ver, çünkü bir ‘hayır’ cevabını kabul edebilmeliyim!” dedikleri anlar da vardır. Öyle ya, kadınlar yalnızca kendileri için değil, tüm sevdikleri için de dua eder. Secdede 21 defa “Sübhane Rabbiyel A’la” demek, bir anlamda Allah’a “Sana tam anlamıyla teslim oluyorum” demektir.

O an secdede, kadının ruhu sadece dileklerle değil, duygusal bir bağ kurarak yücelir. Sonra dua bitince şöyle bir bakar: “Tamam, dua ettim, ama şimdi bana biraz çikolata ve bir kahve lütfen!”

Secdeye Daldığında Ne Oluyor? Hangi Dua Gerçekten Etkili?

Peki, 21 defa okunan bu dua neden bu kadar önemli? Açıkçası, bu dua sadece bir sayı meselesi değil. Çünkü secdede edilen her dua, ruhun rahatlamasını sağlar, insanın içindeki sıkıntıları boşaltmasına yardımcı olur. Bu dua, aslında içsel huzuru arayan bir yolculuk gibidir. Ama unutmayın, hiçbir dua sadece sayı ile sınırlı değildir.

Bazı insanlar, bu dua sırasında yalnızca kendi içsel huzurlarını değil, dünyadaki her türlü iyi dileği de Allah’a iletmiş olur. Kadınlar ve erkekler, bu duada da farklılıklar gösterirler. Erkekler çözüm arayışında, kadınlar ise kalp rahatlamasında odaklanır. Ama ikisi de sonunda Allah’a yönelir.

Secdede dua etmek, her zaman sadece dilek dilemek değil, aynı zamanda içsel bir yolculuk yapmaktır. Secdede 21 defa aynı dua etmek, belki de Allah’a gönülden bağlanmak ve ona bir güven duyduğumuzu ifade etmektir. Bu, bazen derin bir sessizlikle, bazen ise sevinçle yapılan bir eylemdir.

Gelin, Şimdi Düşünelim: Dua Etmenin Sizin İçin Anlamı Nedir?

Ve işte şimdi, forumdaşlar, sizlere soruyorum: Secdede 21 defa okunan dua hakkında ne düşünüyorsunuz? 21 defa okurken aklınıza neler geliyor? Hangi duayı okurken en çok rahatlıyorsunuz? Secdede insanın içini ferahlatan şey nedir? Hadi, bizlere yazın ve belki de birlikte bir kahkaha atalım!

Hadi bakalım, hep birlikte dua edelim ama bu sefer de biraz eğlenelim!