Su geçirmez beton nedir ?

Ekin

Global Mod
Global Mod
Su Gecirmez Beton Nedir?

Su gecirmez beton, ozellikle kaln beton tabakalarnn alt ksmlarnda, betonun korozyona ugramasn onlemek icin kullanlan, ozel bir beton turudur. Bu beton, ust yuzeylerden gelen suyun beton yuzeyinde birikmesini onlemek icin ozel bir tur kimyasal ve fiziksel ozellikler icerir. Su gecirmez beton genellikle dam, havuz ve su deposu gibi suya dayankl yaplarn insasnda kullanlmaktadr.

Su Gecirmez Betonun Ozellikleri

Su gecirmez beton, diger beton turlerinden daha kaln ve surekli bir beton tabakas olusturmak icin kullanlr. Betonun kalnlg, s, su gecirmezlik ve yuzey dayankllg gibi ozellikleri ne kadar iyi olursa, o kadar iyi bir su gecirmez beton elde edilir. Su gecirmez beton, genellikle hidrofobik beton, kvam dusurulmus beton, kimyasal eklemeli beton ve kimyasal baglayclar kullanlarak olusturulan ozel bir beton turudur.

Su Gecirmez Betonun Faydalar

Su gecirmez beton, ozellikle su yuzeylerine maruz kalan bolgeler icin cok faydaldr. Su gecirmez beton, su gecirmezlik, korozyon onleme, kimyasal direnc, catlak kontrolu, sya dayankllk ve yuzey dayankllk gibi cesitli avantajlar saglar. Su gecirmez beton ayn zamanda, su gecirmez yaplarn insasnda maliyetleri dusurmek ve insa suresini ksaltmak icin de kullanlr.

Su Gecirmez Betonun Dezavantajlar

Su gecirmez betonun baz dezavantajlar vardr. Ozellikle, su gecirmez betonun kullanm kaln beton tabakasnn olusturulmasn gerektirdiginden, insa maliyeti yuksektir. Ayrca, su gecirmez betonun kullanm, betonun szdrlmasn onlemek icin ozel bir kimyasal karsm kullanlmasn gerektirdiginden, cevre dostu olmayabilir.