Yeni Başlayanlar İçin “seo”

Ferit

New member
Yeni Başlayanlar İçin “seo”
SEO kelimesi mana itibariyle bir kısaltmadır. Peki Neyin kısaltması? Search Engine Optimization yani arama motoru ayarını en üst düzeye çıkarmak manasına geliyor. Peki insanlar neden SEO yapma ihtiyacı hissediyor. Bunu şöyle açıklayabiliriz. Düşünün ki mükemmel bir villa inşa ettiniz. Ancak bunu herkesin görmesini istiyorsunuz. Eğer villanızdan sağda solda yeterince söz etmezseniz, emlakçılara ilan verdirmezseniz, Villanızı şehre ya da kasabaya yakın yere değil de dağ başına yaptırırsanız kimsenin villanızdan haberi olmayacaktır. Dolayısıyla villanız ne kadar mükemmel olursa olsun amacınıza ulaşamayacaksınız. İşte SEO bu noktada devreye giriyor. Bir web sitesi tasarladınız ve siteniz çok güzel. Ancak insanların arama motorlarında aradıkları bilgileri sizin sitenizde bulmaları veya bu arama motorlarının sizin sitenizi indekslemesi için SEO çalışması yapmanız gerekmektedir. Bir nevi bağlantı veya reklamdır SEO!

Peki Nasıl SEO Yapabilirim?
SEO yapmak hem çok kolay he
m de çok zor bir iştir. Kolaydır çünkü basit bir araştırma ile web sitenizin ve makalelerinizin kelime yapısını ve düzenini ne şekilde yapacağınızı öğrenebilir ve metinlerinizi buna göre dizayn edebilirsiniz. Zordur çünkü SEO sadece site tasarımından ibaret değildir. Arama motorları bilgileri indekslerken durağan bilgilerden yararlanmaz, bir çok faktörü bir arada değerlendirirler. Bu nedenle sitenizin internetteki en kalabalık mekanlarda tanıtılması gerekmektedir.
Backlink adı verilen site linklerinizi olabildiğine sağlam ve kaliteli sitelerde yayınlamanız ve sitenizi tanıtmanız gerekiyor. Bunun en kolay yolu ise profesyonel SEO hizmeti almaktan geçiyor. Yok eğer benim SEO uzmanına verecek param yok diyorsanız uzun zaman dilimleri harcamanız gerekiyor.

SEO yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Şüphesiz arama motoru dendiğinde akla gelen en önemli site Google’dır. Adı geçen site indeksleme yaparken olabildiğine özgün içerikler üzerinde durmaktadır. Yani SEO yapmanın birinci kuralı kesinlikte duplicate yani kopya içerik üretmemektir. İkinci en önemli kural ise etiketlerdir. Örneğin Bilgisayarın faydaları üzerine bir makale yazıyorsak ” bilgisayar, fayda, bilgisayarın faydaları, bilgisayar kullanımı” gibi tanımlayıcı etiketleri kullanmak zorundayız. Kısacası SEO blog ve online ticaret yapan kimseler için vazgeçilmez ve hayati bir işlemdir.